Пешићев Орао право из Маниле сео у школску клупу! Са дипломом у руци враћа се у НБА!

jovic

Вратили су Пешићеви Орови репрезентативну кошарку у Србију на велика врата. На Мундобаскету у Манили освојили су сребро, које је у домовини прослављенокао да су око врата ставили најсјајније одличје.

Ипак, за поједине репрезентативце времена за претерано славље није било, јер су мини предах између репрезентативне и клупске сезоне морали да искористе да заврше са школским обавезама.

Дебитант у дресу Орлова на великом такмичењу Никола Јовић похвалио се у интервјуу за „Мајами Хералд“ да се на Флориду враћа са дипломом у руци.

– Коначно сам завршио средњу школу. После повратка из Маниле имали смо прославу, дан после тога сам отишао у школу и завршио све. Практично је то било два дана после Мундобаскета. Прославио сам са породицом, отишли смо на ручак – рекао је Јовић.

Кошаркаш Мајамија имао је сезону из снова. Са Хитом је стигао до великог финала НБА лиге, да би се са Орловима неколико месеци касније попео на балкон са медаљом око врата.

– Отишао сам тамо да намером да помогнем тиму што је више могуће. Хтео сам да видим где се налазим у овом моменту и колико могу да се надмећем са момцима које сам гледао као дете и на које сам се угледао. На крају је испало супер, играо сам доста, нико то није очекивао. Тренери су ми веровали, радио сам неке невероватне ствари и осећао сам се сјајно.

Рад са Пешићем и Орловима и те како му је пријао.

– Највише сам напредовао у шуту за три, добио сам још више самопоуздања. Знао сам да сам добар шутер, само ми је требало да више верујем у себе. Репрезентација ми је много у томе помогла. Рекли су ми да шутирам кад год сам отворен и то ми је помогло. Надам се да могу то да пренесем и у НБА лигу. Целе прошле сезоне сам у Мајамију са тренерима радио на механици шута и то ми је значило.

Доста се у последње време спекулише да ће Хит трејдовати Николу због Демијена Лиларда.

– Није ми помогло то што се прича, али морам да се концентришем на друге ствари. Све то је бизнис, шта буде, биће. Сада сам играч Мајамија и много тога се прича. Током сезоне сам сумњао у себе, када смо играли у финалу НБА лиге размишљао сам да ли ја могу да игрма на том нивоу. Играње за Србију, финале Мундобаскета, све то ми је показало да могу да играм тако велике мечеве. Спреман сам да се покажем – закључио је Јовић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs