Подаци охрабрују, апел на младе да се вакцинишу

Од почетка епидемије у Србији је коронавирус потврђен код 714.462 особе, а од последица заразе преминуло је 6.945 људи. У болницама је 507 особа, а на респиратору 20 пацијената.

Према последњем пресеку, коронавирусом у Србији је заражено још 210 људи, а борбу са ковидом изгубило је седам особа.

Иако епидемијски подаци охрабрују, надлежни поручују да би требало више младих да се вакцинише како би се што пре достигао колективни имунитет. 

Директор Канцеларије Светске здравствене организације у Србији др Маријан Ивануша рекао је за РТС да очекује да ће нови талас епидемије доћи, а колико ће бити тежак зависи од тога колико ће људи бити вакцинисано, који ће се тип вируса појавити и колико ћемо испратити јавне здравствене мере.

Словенија је скинула Србију са црвене листе. Осим Србије, на црвеној листи више нису ни БиХ, Немачка, Чешка, Словачка и Црна Гора. Сада више карантин српским држављанима није обавезан.

За улазак у Словенију и даље је потребан пи-си-ар или антигенски тест (урађен у држави чланици ЕУ) не старији од 48 дана, доказ о потпуној имунизацији вакцином против коронавируса или доказ о преболелој инфекцији коронавируса.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије