Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић посетио општину Апатин

Буџет покрајинског секретаријата секретаријата за привреду и туризам увећан је 66 одсто у односу на прошлу годину, што показује опредељење Покрајинске Владе да се много више помогне привреди и туризму, а ових дана крећемо у расписвање конкурса који су намењени за набавку репроматеријала, машина и опреме намењене привреди и туризму, али нам је важан и подстицај туристичких потенцијала у локалним самоуправама, изјавио је др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, који је данас боравио у радној посети Општини Апатин.

Приликом сусрета са Дубравком Кораћ, председницом општине Апатин, разматрани су планови и туристички приоритети.

“Локалне самоуправе у Војводини најбоље знају шта су им главни туристички и привредни адути и где треба радити на јачању маркетинга, а када се обједине идеје и утврди износ потребних средстава покрајински секретаријат за привреду и туризам расписаће конкурс половином године“, рекао је Иванишевић.

“Имамо идеју да заједно са Туристичком организацијом Војводине уложимо значајан новац у интернет маркетинг локалних туристичких организација. Знамо кави су локални буџети, знамо да је сваки динар добро дошао и управо је наш циљ да кроз бољу промоцију туристике понуде Апатина помогнемо да дође што већи број туриста”, додао је он.

У апатинској локалној самоуправи очекују помоћ ресорног секретаријата за изградњу визиторског центра.

“Желимо да представимо секретаријату неке наше нове планове и идеје, а тичу се брендирања Апатина, туристичких потенцијала општине,као и потенцијална изградња визиторског центра, који би се налазио на простору бивше „Харчаш“ чарде“, рекла је Дубравка Кораћ, председница општине Апатин.

Иванишевић је нагласио да је 42 милиона динара већ опредељено за подстицај запошљавању теже запошљивих категорија, док је 10 милиона динара предвиђено за развој женског предузетништва, а конкус се очекује на пролеће.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије