Посета аустријске делегације у оквиру SEED програма

Sastanak

Председник општине Кула Дамјан Миљанић, одржао је данас радни састанак са представницима аустријске организације Volkshilfe Solidarität и Austrian Development Cooperation (ADA), који су носиоци SEED програма, а који подразумева подршку развоју образовања и запошљавања. Општина Кула добија подршку и у увођењу нових програма обуке за преквалификацију и доквалификацију, а тиме и у повећању шанси за запошљавање.

-За општину Кула ово је веома значајна сарадња. Размена искустава и знања увек добро дође, а овај пројекат и ова сарадња је са наше стране успешна и веома значајна. Општина Кула и SEED имају одличну сарадњу и реализују низ заједничких пројеката, а свакако најзначајније је унапређивање услова за запошљавање циљних група овог програма – жена и младих, рекао је председник Миљанић.

Регионални SEED програм доприноси запошљавању, смањењу сиромаштва, родној равноправности и социо-економском развоју у региону. 

Фокус је на успостављеним структурама (локална партнерства за запошљавање), њиховом оснаживању и примени локалних планова за запошљавање, са посебним фокусом на социјално предузетништво и родну равноправност. Такође, програм обухвата подршку предузетницима који су раније добили грантове и који су показали напредак у раду. Подршка је усмерена ка постизању пуне одрживости и потенцијала за даљи раст, у форми напредних специфичних обука о маркетингу и пласману производа, лиценцирању или акредитацији за пружање услуга и другом.

Носилац SEED програма је аустријска организација Volkshilfe Solidarität, уз финансијску подршку Austrian Development Cooperation (ADA). Партнери у реализацији програма су TARA International Consulting као регионални партнер, и Новосадски хуманитарни центар. На територији општине Кула пројектне активности спроводи Канцеларија за локални економски развој. 

Након радног састанка у кабинету председника општине, представници аустријске организације присуствовали су седници Савета за привреду и запошљавање, те обишли Средњу техничку школу „Михајло Пупин“ и добитнике грантова Каролину Есе и Тању Мрдак.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs