Студенти Педагошког факултета у посети ОШ „22. октобар“ у Бачком Моноштору

Poseta

Протеклих дана, студенти треће године Педагошког факултета Сомбор, учитељског смера, боравили су у Основној школи „22. октобар“ у Бачком Моноштору. Они су са својим професорима реализовали наставу у трећем разреду, са темом о идентитетима народа, и њиховом међусобном уважавању.
Током наставног дана упознавали су Роме и специфичности њихове заједнице кроз историју, приче уз музику, легенде и друге књижевне текстове, као и ликовно стваралаштво.
Активности су реализовале професорке, Александра Трбојевић и Биљана Јеремић, уз помоћ професора Бојана Лазића. У извођење наставе биле су укључене студенткиње: Јована Абаџић и Мина Панин, као и Филип Јовић Вујаковић – сарадник у високом образовању, ангажован на Катедри за методику музичке и ликовне културе и физичког васпитања Педагошког факултета у Сомбору.
Овим гостовањем у школи из једне од руралних средина које непосредно окружују Сомбор, завршене су активности једногодишњег научно истраживачког пројекта „Остваривање концепта права детета кроз образовну инклузију ромских ученика у Војводини: значај професионалне припреме будућих учитеља“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.