После 70 година рођени први дивљи јагуари у Аргентини

jaguar

Први дивљи јагуари рођени су после 70 година у аргентинском Националном парку Ибера, у оквиру пројекта “враћање јагуара у природно станиште”, пренели су аргентински медији.

Наиме, скривене камере, које су постављене на простору националног парка у циљу праћења животиња, приказале су нову младунчад јагуара.

Реч је о младунчади јагуара који је рођен у аргентинском зоолошком врту, а који је прошле године пуштен у природно станиште.

Координаторка Центра за реинтродукцију јагуара (ЦРИ) истакла је да су нови јагуари велики успех пројекта враћања ове врсте у станиште Ибера.

“Парење слободних јагуара и рођење нове генерације у слободи одлична је вест за пројекат који настоји да заустави изумирање ове врсте”, рекла је координаторка.

Национални парк Ибера некад је био природно станиште јагуара, А покретањем програма “враћања” ове врсте стварају се услови обнављања природног дома за јагуаре.

Пројекат враћања јагуара у природно станиште отпочет је у септембру 2021. године, у оквиру кога је 8 јагуара пуштено на простор Ибера.

Процењује се да је на простору Аргентине остало између 200 и 300 јединки ове врсте.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs