Почело пријављивање за избор српског представника на Евросонгу 2022

Evrovizija

Радио-телевизија Србије потврдила је учешће на „Песми Евровизије“ у Италији 2022. године и расписује јавни конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на најгледанијем светском музичком такмичењу. Конкурс је отворен до 1. децембра 2021. године.

У циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Радио-телевизија Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење „Песма Евровизије 2022“, које ће бити одржано у мају 2022. године у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

Селекциона комисија састављена од музичких уредника РТС-а, од укупног броја пристиглих пријава по расписаном конкурсу, изабраће композиције руководећи се искључиво уметничким квалитетом тих композиција.

Уколико од пристиглих радова ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право да самостално изабере композицију.

У случају епидемиолошких мера и препорука донетих од стране надлежних органа Републике Србије, Кризног штаба, Градског штаба за ванредне ситуације и слично, а које буду на снази и онемогуће одржавање Фестивала, РТС ће самостално изабрати композицију која ће представљати Републику Србију и РТС на Такмичењу за Песму Евровизије 2022. године.

Поступак избора композиције која ће представљати Србију на „Евросонгу“ 2022. године дефинисан је Правилником, док су услови за учешће у избору за националног представника о условима наведени у Конкурсу.

Пријаве на конкурс са радовима достављају се ОВДЕ до 1.12.2021. године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије