Председник Вучић на неформалном ручку за лидере Западног Балкана у Њујорку!

Aleksabdar Vučić

Председник Србије Александар Вучић учествује на неформалном ручку за лидере Западног Балкана који је у Њујорку приредио шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ.

Уочи ручка, председник Вучић који учествује на Генералној скупштини УН, је новинарима рекао да ће му на овом скупу европски званичници држати предавања и придике због неувођења санкција Русији, “али да може само тим поводом да им поручио да је он председник Србије“.

Вучић је тако одговорио на питање како коментарише то што је једна од данашњих вести била да се Србија није сагласила да се Русији продуже санкције на још годину дана и да ли је разговарао са неким о томе у Њујорку, као и шта мисли колико би САД и ЕУ могле да толеришу још да се Русији не уводе санкције.

– Питање на месту и сасвим коректно, само чекам, прво ће да ми држе предавање ускоро почиње скуп са Борељом, па ће сви европски званичници да ми држе придике, па ће онда и сви остали да ми држе придике, како то и приличи. Пажљиво ћу да их саслушам и рећи ћу – лепо што сте ми одржали предавање, али Србију као председник водим ја. Док је то тако и док ми мислимо да можемо да издржимо те придике, ми ћемо да водимо овакву политику – навео је Вучић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs