Пред нама поново тропски дани

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у Србији од данас до четвртка бити сунчано и веома топло са највишом температуром од 35 до 39 степени. Само ће у четвртак на северу земље бити променљиво облачно са температуром од 32 до 34 степена.

Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

Према упозорењу, треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете лекара и надлежних државних служби.

Када је Апатин и околина у питању, прогностичари предвиђају високих 38 степени у најтоплијем делу дана. У среду, 14. јула, јутарња температура износиће 25, максимална дневна 39 степени, а дан после ујутру нас очекује, по прогнозама, 22, током дана око 35 степени.

Иако је за петак, 16. јул, најављена повремена киша, метеоролози кажу неће бити освежавајућа, те да ће температуре током дана и даље бити високе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије