СО Оџаци донела Програм којим ће се решити проблеми напуштених животиња

Pas i mačka

Суочавајући се са проблемом све већег броја паса луталица и напуштених мачака, Скупштина општине Оџаци је на последњој седници донела Програм контроле и смањења популације напуштених животиња на територији општине Оџаци. Овим Програмом предвиђена је као превентивна мера регистрација и обележавање свих кућних љубимаца, удомљавање, поклањање и проналажење изгубљених животиња.

– Нешто што је врло битно истаћи је да је потребно да се грађани што више информишу и едукују о овој области како би сви заједно помогли да се овај проблем реши. Применом мера које предвиђа овај Програм стичу се услови за санкционисање неодговорних власника, односно држалаца животиња који своје животиње не вакцинишу, не чипују и не врше њихово трајно обележавање, напуштају их и занемарују – рекао је заменик начелника Општинске управе Бојан Свилар.

Кроз примену Програма предвиђа се смањење броја напуштених паса и мачака, што ће довести до смањења напада на грађане, исплате одштетних захтева и спречавања појаве, ширења и преношења заразних болести.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије