Суд одбацио Трампову тужбу за клевету против Е. Џин Керол

Tramp

Федерални суд одбацио је данас противтужбу Доналда Трампа за клевету против књижевнице Е. Џин Керол. Судија Луис Каплан је у својој одлуци навео да бивши председник САД није доказао да су изјаве Керол на ЦНН-у биле лажне, преноси та телевизија.

Како наводи тај амерички ТВ канал, Трамп је у јуну тужио Керол након што је, коментаришући пресуду којом је утврђено да ју је бивши председник сексуално злостављао, али да је није силовао, рекла:

„О, да, јесте“.

„Нема основа за аргумент господина Трампа да је налаз пороте о питању ‘силовања’ утврдио да су изјаве госпође Керол биле лажне, чак и ако би се њене изјаве могле протумачити као да се односе на ‘силовање'“, навео је судија у одлуци.

Керол је оптужила Трампа да ју је силовао у свлачионици робне куће на Менхетну средином 1990-их година, након чега је он, 2022. године, на својој платформи “Трутх социал“ оценио тај поступак као превару.

Трамп је након пресуде поручио да је додељивање Керол два милиона долара одштете за сексуални напад „претерано“ јер је порота утврдила да је није силовао, док је, према његовим речима, одштета за клевету заснована на „чистој спекулацији“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs