Тржиште у Србији редовно снабдевено: “Нема несташица у продавницама”

Tomislav Momirović

Цене најважнијих артикала у нашим продавницама, не свих али оних најважнијих, су најниже у региону и Европи и трудићемо се да тако и остане, изјавио је министар трговине Томислав Момировић на седници скупштинског Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

“Србија је у знатно бољој позицији у односу на земље које зависе од увоза хране. Ми имамо веома раз

Развијену индустрију хране и то се показало као јак ослонац наше државе, како током пандемије, тако и сада у најновијим околностима када имамо рат на истоку Европе. Показало се да ми можемо да се ослонимо на нашу пољопривреду и прехрамбену индустрију и то ће бити фокус Министарства трговине и Владе Републике Србије и у наредном периоду”, рекао је Момировић.

Министар Момировић је на седници скупштинског Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду рекао да је Влада одлучним мерама ублажила ценовне ударе који су све већи услед раста цена берзанске робе на светском тржишту, али и услед проблема у глобалним ланцима снабдевања.

“Влада Републике Србије и ресорна министарства се труде да се што мање мешају у слободну тржишну утакмицу. Основна идеја преудузетих корака је ублажавање шокова и креирање услова за праведно и фер пословно окружење”, истакао је министар Момировић.

Током излагања министар Момировић се осврнуо и на надлежности Министарства трговине када је реч о спољној трговини и економским односима са иностранством.

“Наш најважнији спољнотрговински партнер је Европска унија са којом остварујемо око 60 одсто спољнотрговинске размене, док је спољнотрговинска размена са државама ЦЕФТА нешто мања од 20 одсто. Поред тога ми ћемо наставити са активностима која ће допринети отварању нових тржишта за српске производе”, казао је Момировић.

Министар трговине Томислав Момировић нагласио је да ће се на челу министарства посебно трудити да ојача тржишну инспекцију и да она више ради тако да помаже онима које контролише а не да их првенствено кажњава.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs