Урађен мурал у Основној школи “Иван Горан Ковачић” у Сонти

Mural

У оквиру конкурса “Шта Нам Тешко” у Сонти, реализован је омладински волонтерски пројекат “Ено школа, ево мурал”. Овим пројектом, који је настао као жеља младих да на креативан начин ураде нешто лепо за своје село Сонту, настао је мурал у дворишту Основне школе “Иван Горан Ковачић”, чиме је улепшан простор у коме деца бораве.
За реализацију пројекта су били задужени Ема Антић као координаторка пројекта, Јелена Пејовић, Никола Мацура, Вукан Мацура и Клаудија Лукић, као чланови пројектног тима. Они су, уз помоћ младих волонтера Центра за културу и образовање Сонта, и децом из школе, осмислили мурал и заједно га осликали.
“У осликавању мурала учествовали су ученици-волонтери наше школе. Школа ће и убудуће подржати овакве иницијативе, које ће допринети стварању пријатнијег амбијента за боравак деце у школи”, рекао је Миљенко Дакић, директор Основне школе “Иван Горан Ковачић”.
Конкурс „Шта Нам Тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs