У Новом Саду експлозија светлости Тесли у част

Novi Sad

Најпре је код моста Дуга, симболично у 20.22 сати, премијерно изведен део представе „Тесла изуметник“, у режији Небојше Брадића и извођењу ансамбла Српског народног позоришта.
На Дочеку у Новом Саду, у оквиру Теслине светлосне галерије, први пут су у Србији представљене неке од европских светлосних инсталација.

Уметничке радове уз више од 100 расветних уређаја постављених концептуално дуж моста Дуга и више од 30 ласера на Београдској капији, видео је велики број Новосађана и оних који су Нови Сад посетили у новогодишњој ноћи.

Најпре је код моста Дуга, симболично у 20.22 сати, премијерно изведен део представе „Тесла изуметник“, у режији Небојше Брадића и извођењу ансамбла Српског народног позоришта .

Публика је била укључуна и у поворци је прешла на другу страну моста вођена Теслом, којег глуми Марко Марковић.
Кроз дизајн светла и видеа мултимедијалног уметника др Петка Танчева из Бугарске, музичку композицију Мирослава Новакова и сценски покрет, чија је ауторка Сташа Кукић, свечано отварање Теслине светлосне галерије приказало је различите аспекте живота великог научника, његовог односа према свету, али и начина на који је тај свет он неповратно променио.

Заједно са европским уметницима, на визуелном идентитету Теслине светлосне галерије, радила је др Милица Стојшић уз студенте Сценског дизајна са Факултета техничких наука у Новом Саду, повезујући тако локалну и европску сцену, уз јединствено искуство за младе, новосадске уметнике који имају прилику да буду део једног од највећих догађаја у граду.

У наставку Дочека наступили су домаћи и европски музичари, који су захваљујући светлосним инсталацијама били још бољи.

Нипплепеопле, Ðорђе Миљеновић, Канда Коџа и Небојша, као и значајна имена електро сцене из Аустрије – Крудер и Дорфмајстер и Електро Гужи, потом Минилинија, Ноисе Деструцтион и други, повели су Новосађане и њихове госте у нову, 2022. годину.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs