У ОШ „Жарко Зрењанин“ подељено 14 специјалних и 9 Вукових диплома

У Основној школи „Жарко Зрењани“ Апатин, на прослави одржаној поводом завршетка школовања, ученицима осмог разреда подељена су сведочанства, уручене специјалне и Вукове дипломе, а за ђака генерације изабран је ученик Бојан Колунџија.

Бојан планира да упише информaтички смер у Средњој техничкој школи у Сомбору, јер га програмирање и рачунари највише занимају и већ је почео да се тиме бави. У његовој породици Бојан није једини који воли да учи, има старију сестру која иде у Средњу медицинску школу и такође је одличан ђак.

Апатинска Основна школа данас је, поред избора ђака генерације, поделила 14 специјалних диплома и девет Вукових награда.

За ученике који су од првог до осмог разреда из свих предмета остварили најбоље резултате и највише оцене велика је част добити звање Вуковца, односно, носиоца Вукове дипломе. Она је одраз залагања, учења, воље и труда уложеног у осам година школовања и остваривања резултата 5,00 на крају сваке школске године.

Носиоци специјалних и Вукових диплома школске 2020/2021. године.

Вукове дипломе: Бојан Колунџија, Никола Цвјетковић, Ален Хорват, Невена Вигњевић, Урош Шупут, Теодора Покрајац, Дуња Шарац, Мутић Маша и Дејана Дамјановић.

Специјалне дипломе: Видан Јеротијевић– физичко и здравствено васпитање, Урош Мандић -физичко и здравствено васпитање, Дејана Дамјановић – математика, Маша Мутић– математика, физичко, Стефан Родић– физичко и здравствено васпитање, Никола Јеротијевић– физичко и здравствено васпитање, Марко Ковачевић– физичко и здравствено васпитање, Никола Балаћ– физичко и здравствено васпитање, Теодора Покрајац– српски језик, Урош Шупут– спорт, Огњен Завођа -спорт, Невена Вигњевић– музичка култура, Бојан Колунџија– биологија, математика, хемија и Никола Цвјетковић– математика.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs