У току завршетак радова на изградњи канализационе мреже на Гаковачком путу

Rus i Bobić

Председник Скупштине града Сомбора, Зоран Рус, заједно са директорком Јавног комуналног предузећа „Водоканал“, Јасмином Бобић, обишао је данас радове на изградњи препумпне станице на канализационој мрежи, на Гаковачком путу.

У питању су завршни радови, којим је претходила изградња пет кракова канализационе мреже, који ће омогућити да око 50 домаћинстава у овом делу града буде прикључено на новоизграђену канализациону мрежу. Већи део мреже је гравитациони систем, до препумпне станице, одакле се потисним цевоводом упумпава даље у систем. Радови су започели током 2020. године, вредност је нешто више од 32 милиона динара, за шта је средства обезбедио Град Сомбор.

Председник Скупштине Града овом приликом истакао је да локална самоуправа континуирано ради на побољшању водоводне и канализационе инфраструктуре.

„Циљ је да у наредним годинама све улице буду покривене водоводном, канализационом мрежом и асфалтом. Захваљујући томе што је Сомбор постао део пројекта “Чиста Србија”, очекујемо да ће у наредних пет година бити завршена изградња канализационе мреже, како у граду, тако и у свим насељеним местима, у дужини од око 246 км, са 5 постројења за пречишћавање отпадних вода, чиме ће се знатно повећати еколошка заштита вода и земљишта на читавој територији Града Сомбора“, рекао је Зоран Рус.

Пројекат „Чиста Србија“ највећи је пројекат изградње и реконструкције комуналне инфраструктуре, који спроводи Влада Републике Србије у сарадњи са кинеским инвеститорима ЦБРЦ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије