У току је друга фаза реконструције Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“

Dom zdravlja

Током марта месеца ове године почела је друга фаза реконструкције Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Сомбору. Подсетимо, у првој фази рађени су унутрашњи радови, замењени су мокри чворови, подови, унутрашња столарија, а у другој фази план је да се замени кров, електричне инсталације, телефонске и компјутерске мреже и да се уграде два нова лифта, како би се олакшало кретање и запосленима и пацијентима.

Први пут од изградње ће ова веома здравствена установа која је од виталног значаја за Град Сомбор добити противпожарну заштиту и аларм.

Важно је нагласити да ће комплетна зграда Кућне неге бити реконструисана и обновљена.

Амбуланте су размештене у слободне објекте широм града. Општа медицина и стоматолошка амбуланта смештене су у месним заједницама, а дечије, школско, медицина рада и лабораторија су у згради АТД-а. Даље, Кућна нега, патронажна служба и служба за здравствену заштиту жена су током реконструкције премештене у просторије Дома пензионера.

Новац за обнову ове установе, преко 170 милиона динара, обезбедила је Канцеларија за јавна улагања при Влади Србије, а израду пројектно-техничке документације финансирао је Град Сомбор.

Завршетак радова најављен је за јул месец текуће године.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије