У току је друга фаза реконструције Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“

Dom zdravlja

Током марта месеца ове године почела је друга фаза реконструкције Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Сомбору. Подсетимо, у првој фази рађени су унутрашњи радови, замењени су мокри чворови, подови, унутрашња столарија, а у другој фази план је да се замени кров, електричне инсталације, телефонске и компјутерске мреже и да се уграде два нова лифта, како би се олакшало кретање и запосленима и пацијентима.

Први пут од изградње ће ова веома здравствена установа која је од виталног значаја за Град Сомбор добити противпожарну заштиту и аларм.

Важно је нагласити да ће комплетна зграда Кућне неге бити реконструисана и обновљена.

Амбуланте су размештене у слободне објекте широм града. Општа медицина и стоматолошка амбуланта смештене су у месним заједницама, а дечије, школско, медицина рада и лабораторија су у згради АТД-а. Даље, Кућна нега, патронажна служба и служба за здравствену заштиту жена су током реконструкције премештене у просторије Дома пензионера.

Новац за обнову ове установе, преко 170 милиона динара, обезбедила је Канцеларија за јавна улагања при Влади Србије, а израду пројектно-техничке документације финансирао је Град Сомбор.

Завршетак радова најављен је за јул месец текуће године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs