Фестивал дечијих права почео јуче у Оџацима

Odzaci

Јуче је, на платоу испред Спортског центра у Оџацима, почео Фестивал дечијих права. Ову манифестацију, која траје од 23. до 27. маја у периоду од 10 до 11 часова, организује Предшколска установа „Полетарац“, а на програму првог дана биле су игре полетараца. Током првог фестивалског дана са полетарцима су се дружили прваци из ОШ „Мирослав Антић“.

Другог дана Фестивала, данас ће деца да се друже и уче од представника локалне самоуправе и медија. Трећег дана имаће прилику да се сретну са полицајцима и ватрогасцима.

Даље, у четвртак ће овај Фестивал бити у знаку дружења са представницима Народне библиотеке и Музејске јединице, као и старијим основцима, а у петак са представницима Дома здравља и Спортског савеза општине Оџаци.

Последњег дана Фестивала, биће уприличена изложба фотографија и слика насталих на тему дечијих права, а која су током недеље израдили полетарци.

Циљ ове манифестације је да се деци приближи концепт дечијих права, као што су право на вртић, игру, на сопствено мишљење, на безбедност и здравље, а управо из тих разлога ће се сваког дана сусретати са адекватним саговорницима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs