Шолак успео да упропасти и Саутемптон, испали из Премијер лиге!

Šolak

Саутемптон је данашњим поразом од Фулама на домаћем терену 0:2, испао из Премијер лиге!

Клуб је био стандардан Премијерлигаш пуних 11 година, од сезоне 2011/2012, када се пласирао као другопласирани из Чемпионшипа.

Саутемптон је у другу лигу “погурао” и српски репрезентативац који игра за Фулам, Александар Митровић, који је постигао гол.

Тачно десет година од када је клуб изборио учествовање у Премијер лиги, тачније од 2022. године, Саутемптон је купио српски медијски тајкун Драган Шолак за вртоглавих 110 милиона фунти! Кредит који је његова компанија „Јунајтед груп“ из Луксембурга, подигла да би купила клуб, долази на наплату 2024. године, те ће се Саутемптон несумљиво наћи у још горој ситуацији.

Шолак је Саутемптон купио из чисте сујете, јер његов канал Спорт клуб, није добио права за преношење Премијер лиге, већ га је добила Арена спорт. Ово је и тежак пословни пораз: одласком Саутемптона у нижи ранг такмичења, приходи и кредитна способност клуба ће бити драстично мањи, а тиме и шансе за отплату дугова

– Шолак је као власник компаније регистроване у Луксембургу, у јануару прошле године купио британски фудбалски клуб, а финансијски извештаји показују детаље кредита који треба да буде отплаћен у децембру 2024. године. Британски лист “Дејли Мејл”, пише о финансијским проблемима клуба, позива се и на текстове у часопису “Тајмс”.

Дејли Мејл у свом тексту напомоње да је Драган Шолак своје прве милионе зарадио када је 2000. основао компанију “Јунајтед Група”, заједно са Драганом Ђиласом, као и да је његова нето вредност тренутно преко милијарду фунти.

Подсетимо, Шолак је Саутемптон купио у јануару прошле године и клуб је за то време успео да од борбе за европска такмичења доведе на ивицу Чемпионшипа

Под Шолаковом палицом, клуб је за само једну сезону, успео да испадне из Премијер лиге.

Соутемптон протеклих 5 сезона:

Сезона 2018/2019 16. место

Сезона 2019/2020 11. место

Сезона 2020/2021 15. место

Сезона 2021/2022 16. место

Сзона 2022/2023 клуб испао из Премијер лиге.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs