Једна особа ухапшена у Шпанији у вези са убиством Швеђана у Бриселу

Policija

Једна особа ухапшена је у Шпанији у вези са нападом у Бриселу, а била је предмет истраге након што су белгијске власти пријавиле његову могућу повезаност са организатором напада у којем су страдала два шведска навијача.

Ухапшени је званично лишен слободе због шверца дроге и оружја, прања новца и чланства у криминалној организацији, пренео је Фигаро.

Како се наводи, он је имао лажне личне документе код себе када је приведен, након чега је стављен под судски надзор.

„Истрагом је утврђено да су њих двојица повезани незаконитим активностима у вези са организованим криминалом“, саопштила је полиција.

Ово није прва особа ухапшена у поменутој истрази, јер су у понедељак двојица Тунишана, који живе у региону Париза, приведена у истражни затвор, а три дана касније у Белгији је ухапшен још један Тунижанин, осумњичен за саучесништво са организатором напада.

У нападу 16. октобра у Бриселу убијена су два Швеђана, који су дошли да бодре национални фудбалски тим против Белгије у Бриселу, а трећи је тешко повређен.

Осумњичени за напад, такође, Тунишанин (45), који је илегално боравио у Белгији, убијен сутрадан ујутру током полицијске интервенције у кафићу у месту Шарбек.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs