Још једна едукативна представа за децу на репертоару апатинског Дома културе

У Великој сали Kултурног центра у Апатину, у суботу, 8. маја, са почетком у 10 сати, биће одиграна представа за децу под називом ,,Весели морнари”. 

Цена улазнице износи 150 динара.

Извођење представе траје 45 минута, текст и режију потписују Татјана Миланов и Никола Марковић. За музику у представи задужен је Kонстантин Ацевски, за костим и маске Јадранка Нана и Зоран Стојановић, а за сценографију Татјана Миланов и Тања Жипорођа.

У ,,Веселим морнарима” глуме Татјана Миланов, Никола Марковић и Јован Љубеновић.

Kроз ову едукативну представу деца уче о љубави, пријатељству, толеранцији и поштовању различитости. Овај комад намењен је публици узраста од 2 до 12 година, са занимљивом сценографијом, живописним костимима и маскама, са 7 ликова, уз оригиналне сонгове и музику. Представа је интерактивна, едукативна и забавна. У представи се појављују девојчица Ана, дечак Филип, морнар Мрша и морнар Трша, Троглави змај, Змајко и Лептирко.

Ана и Филип играју се у дворишту. Другари их зову да им помогну око мачке која се попела на дрво. Филип одлази, а Ана је љута што су их прекинули у игри. Тужна и усамљена полази у шетњу. Одједном, саплете се на стару прашњаву боцу. Протрља је и гле чуда – и сама се нађе у боци. А у боци море, брод, весели морнари, Трша и Мрша и лептир Мића. Од шашаве дружине сазнаје да их је Троглави змај, Змајко, затворио у боци да би га забављали и засмејавали. Удруженим снагама смишљају како да надмудре Змајка. А успут сазнају да он и није тако страшан како се представља, већ је само усамљен и тужан јер га нико не воли. Сви су га заборавили зато што је размажен, себичан и мисли само на себе… На крају се спријатељују са Змајком који им помаже да изађу из боце.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије