Још једна едукативна представа за децу на репертоару апатинског Дома културе

У Великој сали Kултурног центра у Апатину, у суботу, 8. маја, са почетком у 10 сати, биће одиграна представа за децу под називом ,,Весели морнари“. 

Цена улазнице износи 150 динара.

Извођење представе траје 45 минута, текст и режију потписују Татјана Миланов и Никола Марковић. За музику у представи задужен је Kонстантин Ацевски, за костим и маске Јадранка Нана и Зоран Стојановић, а за сценографију Татјана Миланов и Тања Жипорођа.

У ,,Веселим морнарима“ глуме Татјана Миланов, Никола Марковић и Јован Љубеновић.

Kроз ову едукативну представу деца уче о љубави, пријатељству, толеранцији и поштовању различитости. Овај комад намењен је публици узраста од 2 до 12 година, са занимљивом сценографијом, живописним костимима и маскама, са 7 ликова, уз оригиналне сонгове и музику. Представа је интерактивна, едукативна и забавна. У представи се појављују девојчица Ана, дечак Филип, морнар Мрша и морнар Трша, Троглави змај, Змајко и Лептирко.

Ана и Филип играју се у дворишту. Другари их зову да им помогну око мачке која се попела на дрво. Филип одлази, а Ана је љута што су их прекинули у игри. Тужна и усамљена полази у шетњу. Одједном, саплете се на стару прашњаву боцу. Протрља је и гле чуда – и сама се нађе у боци. А у боци море, брод, весели морнари, Трша и Мрша и лептир Мића. Од шашаве дружине сазнаје да их је Троглави змај, Змајко, затворио у боци да би га забављали и засмејавали. Удруженим снагама смишљају како да надмудре Змајка. А успут сазнају да он и није тако страшан како се представља, већ је само усамљен и тужан јер га нико не воли. Сви су га заборавили зато што је размажен, себичан и мисли само на себе… На крају се спријатељују са Змајком који им помаже да изађу из боце.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs