(ВИДЕО) Обележен Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања

Dan sećanja

У Сомбору је данас обележен Дан сећања на жртве НАТО бомбардовања. Поводом 23. годишњице од почетка НАТО агресије, најпре су положени венци на гроб заставника Радована Медића, прве жртве бомбардовања 1999. године.

Венац су положили, испред Града Сомбора, градоначелник Антонио Ратковић, заменик председника Скупштине Радомир Лековић и начелник Западнобачког округа Горан Нонковић. Осим њих, венце је положила и делегација Министарства одбране и Војске Србије – мајори Небојша Мијаиловић и Славко Ђипало и заставник Давор Будисављевић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Цвеће на гроб заставника Медића положиле су и делегације Војне поште 4522, Удружења ратних војних инвалида Града Сомбора и Покрет ветерана Сомбор.

Након тога, обављено је и полагање цвећа на Споменик жртвама ратова 1990-1999. у Парку хероја, испред зграде Жупаније. Почаст жртвама рата одали су, заједнички, представници Градске управе и представници Војске Србије.

Осим наведених, почаст палим борцима одали су и Удружење Ратних војних инвалида, Покрет ратних ветерана Сомбор, Удружење ветерана – ратних војних инвалида ратова од 1990. године Града Сомбора, као и Удружење бораца Кордун из Чонопље.

Поводом полагања венаца, из Градске управе су поручили да се с поштовањем треба сећати свих жртава бомбардовања које је трајало 78 дана.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs