(ВИДЕО) Окружно првенство у Малим олимпијским играма у СЦ „Соко“

Sportić

Данас је у Спортском центру „Соко“ одржано окружно првенство у Малим олимпијским играма, у организацији Спортског савеза Града Сомбора. Ова манифестација организује се у сврху промоције дечијег спорта. На Малим олимпијским играма такмиче се млађи основци.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Манифестацију је подржала чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић, која је овом приликом изјавила следеће:

– Овакве и сличне активности и манифестације су изузетно битне у њиховом узрасту, јер на прави начин утичу на њихов целокупан психофизички развој.

Град Сомбор подржава све манифестације овог типа, а осим Малих олимпијских игара, градска већница издваја још програма који су од виталног значаја за правилан развој деце.

– Град Сомбор већ годинама уназад улаже велике напоре и средства у развој школског спорта. Такође, кроз програм Спортског савеза Града Сомбора имамо такозвани програм Спортић за децу, где укључујемо децу већ од треће године живота у физичке активности. Поред тога је ове године кренула и обука непливача деци предшколског узраста, где децу већ од шесте године живота укључујемо у пливање, које знамо да је један од базичних спортова, кроз који они касније могу да се одлуче за неку другу спортску грану.

Из Градске управе најавили су да ће континуирано подржавати одржавање свих програма и активности које за циљ имају, осим правилног развоја и усвајања здравих навика, дружење и социјализацију деце, јер улагање у децу и младе представља основу сваког доброг друштва.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.