(ВИДЕО) Отворена манифестација „Олимпијска стаза 2022“ у центру Сомбора

Olimpijska staza 2022

У Сомбору се данас, на више локација у центру града, одржава манифестација „Олимпијска стаза 2022“, која за циљ има промоцију олимпизма и олимпијских вредности. Идеја пројекта је да се едукацијом деце, родитеља и шире заједнице приближе олимпизам и олимпијски симболи грађанима Србије. Организатори манифестације су Олимпијски комитет Србије, компанија „ДДОР“ осигурање, као и Град Сомбор, који је један у низу градова где се овај спортско-едукативни програм реализује.

Манифестацију су отворили Страхиња Стевановић, кајакаш и члан олимпијског тима на Олимпијским играма у Токију ове године, Александар Милошев, директор Филијале „ДДОР“ осигурања Сомбор, као и градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић.
Ратковић је овом приликом истакао следеће:

„Захвалио бих се „ДДОР“ осигурању и Олимпијском комитету, на једној прелепој манифестацији. Оно што је битно, да циљ ДДОР-ове „Олимпијске стазе“ јесте пре свега едукација наших суграђана од 7 до 77 година о олимпизму и олимпијским вредностима и самим активностима које ће се спроводити на 5 полигона, деца и старији ће моћи да науче много тога“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Директор локалне Филијале ДДОР-а, Александар Милошев, навео је да је ова компанија још од 2018. године спонзор Олимпијског комитета Србије, а да је ово друга по реду „Олимпијска стаза“, те је изразио наду да ће манифестација добити епитет традиционалне. Велики одзив учесника управо то и обећава.

„Јако лепа манифестација, предивно је, време нас је послужило, уживаћемо заједно са њима“.
Програм „Олимпијске стазе“ подељен је на више целина, односно на два квиза знања, полигон спретности, игре меморије и традиционалне игре. Будући да старосна граница није одређена, на ову манифестацију одазвао се велики број Сомбораца, од најмлађих до најстаријих суграђана. Свим учесницима подељени су правилник, посебно дизајниране мајице, поклон пакети компаније „ДДОР“, а за оне најуспешније обезбеђене су вредне награде.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs