(ВИДЕО) Програмом „Зорану Радмиловићу у част“ у Сомбору обележен дан рођења славног глумца

Milan Caci Mihailović

У Великој Сали КЦ „Лаза Костић“ у Сомбору, реализован је програм који су организатори назвали „Зорану Радмиловићу у част“, а у оквиру тог програма сомборска публика је премијерно могла да види филм посвећен славном глумцу под називом „Глумчина“, који је режирао Владимир Ристић, док је продуцент Оливер Пауновић, који истиче да је за овако добар филм заслужна читава плејада сарадника и глумаца од којих издваја једног: “Много ми је ту помогао човек који је стварно заслужан да овај филм изгледа овако како јесте, Милан Цаци Михаиловић, човек који се дружио са Зораном Радмиловићем“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


КЦ „Лаза Костић“ је приредио овај програм симболично на дан рођења Зорана Радмиловића, а по речима директорице Весне Шашић овај датум је својеврстан празник за све људе који се на било који начин баве културом: “Желела бих да истакнем да је данас за све нас који се бавимо културом и уметношћу својеврстан празник јер је на данашњи дан 11. маја 1933. године у Зајечару рођен један од највећих српских телевизијских, позоришних и филмских глумаца господин Зоран Радмиловић“.

Након приказивања филма, глумац позоришта Атеље 212, Милан Цаци Михаиловић, промовисао је своје ауторско дело, књигу “Чаробњак Радмиловић”, посвећену великану српског глумишта.

„Довољно говори наслов, реч је о мом великом колеги, дивном, огромном српском глумцу, Зорану Радмиловићу. У књизи која се састоји на неки начин из два дела, њих тридесет седморо говори о Зорану Радмиловићу. А у другом делу књиге су моје приче везане за дружење са Зораном. 13 година сам ја са њим сарађивао , али кад сам ја дошао у Атеље 212 те 72. године, затекао сам заиста на једном месту гомилу фантастичних људи, па је ту била Мира Бањац, па Цица Перовић, Неда Спасојевић, Ташко Начић, Гага Николић, Пера Краљ, видите то иде у недоглед, не зна се ко је од кога био бољи као човек и занимљивији као глумац, али Радмиловић се заиста издвајао по нечему што је скоро необјашњиво“, рекао је Михаиловић.

Филм „Глумчина“ је вишеструко награђиван, а судећи по реакцијама публике и књигу „Чаробњак Радмиловић“ очекују бројна признања.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs