(ВИДЕО) Ратковић уручио Уговор о стипендирању стипендисти Града Сомбора Филипу Тоту

Potpisan ugovor o stipendiranju

Данас је у згради Жупаније уприличен пријем и свечано потписивање Уговора о стипендирању за овогодишњег стипендисту Града Сомбора, Филипа Тота. Пријем је организовао градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, а осим њега, Филипа и његове родитеље угостили су и чланица Градског већа за област културе и образовања, Анита Стојаков и начелник Одељења за образовање Градске управе, Горан Тодорић.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Градоначелник Сомбора је овом приликом честитао Тоту на досадашњим успесима и пожелео му срећу током будућег школовања. Он је истакао да је нарочито поносан на чињеницу да овогодишњег стипендисту познаје још од најранијих дана, будући да је Тот био ђак генерације и у основној школи и у Гимназији „Вељко Петровић“.

„Данас смо потписали Уговор о стипендирању са Филипом Тотом. Стипендија у износу од 40 посто од бруто просека зараде у Републици Србији, која ће се исплаћивати на десет месечних рата, ђаку генерације. Настављамо са овом лепом традицијом. Стипендија се исплаћује годину за годину, обавеза нашег Филипа, коју не сумњам да ће испунити, да упише наредну годину и да буде просек изнад 8,00. Такође, постоји могућност и за време апсолвирања да, у наредних шест месеци апсолвентског стажа се ова стипендија продужи“.

Градски стипендиста Филип Тот, од малих ногу се интересује за рачунаре и програмирање, а носилац је признања и диплома како из природних, тако и из друштвених наука. У даљем школовању усавршаваће се на новосадском Универзитету.

„Уписао сам ФТН, софтверско инжењерство, зато што сматрам да тај смер представља добру допуну за моје већ које имам школовање. Имам више планова за будућност, али пре свега сматрам да ћу се бавити софтверским инжењерством, јер сам се одувек овај хтео бавити програмирањем, сматрам да ће софтверско инжењерство бити савршено занимање за мене и такође је перспективно у данашњем свету“.

На питање да ли своју будућност види у Сомбору, Филип, чини се, нема дилему.

„Имам планове да се враћам у Сомбор након што завршим студирање на факултету“.
Из Градске управе наглашено је да ће локална самоуправа и у будућности пружати подршку младим и перспективним људима, те да ће тежити да створи климу погодну за повратак високообразованих у Сомбор, како би овде живели, радили и стварали своје породице и домове.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.