Електронски поврат акцизе

Poreska uprava

Од 1. јануара 2022. године правна лица и предузетници – крајњи корисници деривата нафте, биогорива и биотечности, захтев за поврат (рефакцију) плаћене акцизе подносе искључиво у електронском облику, посредством портала Пореске управе, док физичка лица захтев могу поднети електронски или писаним путем, саопштила је републичка Пореска управа.

Правна лица и предузетници подносе електронски захтев за поврат плаћене акцизе на деривате нафте, биогорива и биотечности који се користе за транспорт и грејање, за производњу електричне и топлотне енергије или у индустријске сврхе, наглашавају у Пореској управи.

Електронски или писано захтев за поврат плаћене акцизе подносе и грађани који користе деривате нафте за загревање стамбеног простора.

Правном лицу, предузетнику и физичком лицу које је захтев поднело у електронском облику, решење о одобравању, односно одбијању права на поврат плаћене акцизе доставља се у електронском облику у пореско сандуче на порталу Пореске управе, док се на захтев у папирном облику решење у папирној форми доставља путем поште.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.