За финансирање и суфинансирање добровољних ватрогасних друштава 3 милиона динара

Sednica

На данашњој седници Градског већа усвојен је Програм заштите ваздуха на територији Града Сомбора у 2022. и 2023. години. Према овом програму, на фиксном мерном месту у урбаној средини, током 365 дана у току године, мериће се концентрације сумпор-диоксида (СО2), азот-диоксида (НО2), као и суспендованих честица ПМ10. Овај програм претходно је одобрило Министарство заштите животне средине, а подаци мониторинга достављаће се Агенцији за заштиту животне средине.

Веће је прихватило и предлог за расписивање Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање програма/пројеката добровољних ватрогасних друштава и ватрогасних савеза на територији Града Сомбора за 2022. годину, за шта је у градском буџету обезбеђен укупан износ од 3.000.000,00 динара. Конкурс ће бити објављен 18. марта у „Сомборским новинама“ и на званичном сајту Града Сомбора.

Такође, прихваћен је и предлог за закључење уговора са Електродистрибуцијом Србије за изградњу новог кабловског вода у Индустријској зони. Изградња кабловског вода дужини од 1300 м довешће до боље просторне покривености електричном енергијом Индустријске зоне. На овај начин обезбедиће се много бољи квалитет снадбевања електричном енергијом, као и сигурност напајања у случају искакања са мреже једног извора напајања.

На данашњој седници, Градско веће дало је сагласност за запошљавање секретара у МЗ „Бачки Моноштор“ на период од 9 месеци, а прихваћена је и понуда ЈКП „Чистоћа“ за послове санације мањих дивљих депонија у граду и насељеним местима у оквиру „Месеца чистоће“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs