Изванредни успеси сомборских гимназијалаца на такмичењима

Gimnazija Sombor

Ученик другог разреда гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор, Дејан Новаковић, наступио је на Школском првенству у џудоу, где је у категорији до 50 кг заузео прво место.
Сомборска гимназија је своје представнике имала и на Републичком такмичењу из физике, који су том приликом, забележили сјајне резултате. Најуспешнији био је Немања Мајски, освојивши другу награду у категорији трећих разреда, а у истој, треће место припало је Александру Губици. Другу награду за Гимназију је освојио и Стефан Мишковић, у категорији других разреда.
Гимназијалци су подједнако успешни били и на Књижевној олимпијади на државном нивоу, која је одржана у Сремским Карловцима. Најбољи резултат је постигао Предраг Ђуришић, који је био други међу матурантима, а друга награда је припала и ученици првог разреда, Елени Оватрлов, док је Ђорђе Ђурић такмичење завршио као трећепласирани у категорији трећих разреда.
Награде су освојене и на Републичком такмичењу из географије, на којем је учествовало троје ученика Гимназије. Наиме, Милан Дудуковић и Сава Марјановић су заузели друга места, док је трећа награда припала Немањи Нишевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.