Никола Јокић најбољи кошаркаш на планети!

Сада је и званично – Никола Јокић је најбољи кошаркаш на планети! Јокић је званично проглашен за МВП-а регуларне сезоне НБА лиге, преноси „Атлетик“ који никада не греши.

Српски центар је у невероватној регуларној сезони одиграо сваки меч за Денвер, а просечно је бележио 26,4 поена, 10,8 скокова и 8,3 асистенције, дакле био је надомак трипл-дабл просека што је заиста запањујуће!

Због свега тога није ни било дилеме да ће Јокић постати први Србин проглашен за МВП-а, али смо ипак морали да сачекамо потврду.

Тренутно Јокић игра полуфиналну серију плеј-офа на Западу, пошто је успео да свој Денвер прво „изгура“ до трећег места у тој конференцији, а онда је невероватним партијама донео пролазак даље у серији против Портланда. 

Ове сезоне је имао посебно тежак задатак јер је Денвер имао много проблема са повредама, главна звезда тима поред њега Џамал Мареј је рано завршио сезону, а у току године се повредио и Вил Бартон. Није то поколебало Јокића који је најбољи баш када је најтеже, а то се најбоље видело у првој рунди плеј-офа против Портланда.

Јокић је ове сезоне радио све на терену! Не само да је постизао поене, већ је давао невероватне асистенције и доминирао под кошем. 

Сви смо се надали да ће управо он бити нови МВП, што је и био најреалнији избор. Неки кандидати попут Kриса Пола и Стефа Kарија једноставно нису били довољно добри, док је и Џоел Ембид имао одличну сезону, али је био превише повређен и одиграо је премало мечева. Ипак, далеко од тога да је Јокић награду добио зато што није пропуштао мечеве – добио је зато што је најбољи!

Србин је у НБА лигу стигао 2015. године, лето пре тога је драфтован као 41. пик из Меге, прошао је период привикавања и потом постао суперстар свог тима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs