Нови рок за субвенције за фискализацију од 15. марта

Fiskalna kasa

Министар финансија Србије Синиша Мали најавио је данас нови рок за пријављивање за субвенције државе за прелазак на нови модел фискализације, а који ће трајати од 15. марта до 5. априла, како би сви обвезници фискализације који се раније нису пријавили могли да добију помоћ државе.

– На седници Владе Србије сутра ће бити усвојена одлуку о новом року за пријављивање за субвенције за набавку фискалних каса. Рок за пријављивање је од 15. марта до 5. априла и ја позивам све се нису пријавили за субвенције да сада то учине“, рекао је Мали приликом обиласка београдског фризерског салона „Мастер клас“ у којем је инсталирана нова каса.

Додао је да има новца у буџету за субвенције, да је све исплаћено на време и у динар, те да ће тако бити и са онима који се буду пријављивали у наредном периоду.

– Од 1. маја за све који треба да буду обвезници новог система важи правило да морају да имају нове фискалне касе и уређаје и да потпуно раде по новом систему – подсетио је Мали, као и да сви обвезници могу да бирају између 200 софтверских и хардверских решења.

Претходни рок до када су обвезници могли да се пријаве за субенције за нову фискализацију био је 31. јануар 2022. године.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs