Отворен позив за предлоге чланова за Савет за младе општине Оџаци

Mladi

Комисија за кадровска, административна питања и радне односе општине Оџаци, покренула је поступак за избор чланова Савета за младе општине Оџаци.

Предлог за чланове Савета могу доставити све одборничке групе, месне заједнице, удружења грађана, омладинске организације и удружења, школе и друге јавне службе.

Најмање половину чланова Савета чиниће млади узраста од 15 до 30 година, који су активностима и поступцима афирмисали позитивну улогу и значај младих у локалној заједници, односно који су добитници школске, факултетске, научне или друге награде од значаја за младе, док ће другу половину чинити чланови који поседују вишегодишње искуство у раду са проблемима младих, имају доказану стручност, или су активно учествовали у већем броју активности од важности за младе.

Скупштина општине ће након пријава изабрати чланове Савета, водећи рачуна о равноправности полова, и заступљености припадника националних мањина чији је језик у службеној употреби на територији општине Оџаци. Председник и чланови Савета за младе бирају се на период од четири године, а по истеку мандата могу бити поново изабрани.

Предлози за чланове Савета за младе општине Оџаци се подносе на писарници Општинске управе Оџаци, или путем поште, на адресу Скупштине општине Оџаци са назнаком “Предлози за чланове Савета за младе општине Оџаци“, са напоменом “Не отварати”. Рок за подношење предлога је 09.12.2021. године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs