Отворен Самит жена лидера региона у Врднику

Samit zena lidera

У Врднику је отворен је трећи Самит жена лидера региона на тему „Future is now“ који ће трајати два дана и окупити преко 200 жена из целог региона и 50 предавача. Самит је отворила помоћница министарке трговине, туризма и телекомуникација Јелена Миленковић Орлић.

„Самит је добра прилика да се жене које долазе из различитих области континуирано друже и размењују знања из различитих области, што је кључно за унапређење родне равноправности у нашем друштву. Јако је важно радити на континуираној едукацији наших жена и омогућити им приступ информацијама, технолошки их опремити и упознати са свим кредитним линијама за покретање свог посла. Приступ образовању, континуирана едукација и информисање су у тој ситуацији од кључног значаја“, истакла је Орлићева.

Она је рекла да може да потврди да је држава спремна да развија рурални туризам за жене, али и за младе који су спремни да економски ојачају своју породицу, али и целе регионе и државу, саопштили су организатори.

Према речима Данијеле Голић, оснивача Самита жена лидера, овогодишњи догађај је прилика да се жене у бизнису упознају са најновијим трендовима у пословању, пронађу инспирацију за своје нове подухвате и на том путу међусобно повежу, јер нам садашњост пружа прилике које не треба пропустити.

„Ми жене лидери имамо право, а и обавезу да уклонимо наше унутрашње баријере, јер оног момента када успемо да их уклонимо, наши резултати ће бити такви да руше све спољашње баријере. Самит жена лидера ће све наше будуће активности усмерити на то да оснажимо наша уверења – да умемо, да можемо и да заслужујемо више“, истакла је Голићева.

Присутнима се обратила и повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић која је истакла да је жена жени најважнија.

„Свака жена која има привилегију да утиче и своје знање подели са другим женама, треба да учини све што може да бар једну жену из свог окружења покрене на акцију и помогне јој на путу оснаживања и савладавању животних препрека. Ова подршка у одсудном тренутку је кључна! Самит жена лидера је идеално место за повезивање оваквих жена које имају да понуде нешто једна другој“, закључила је Јанковићева.

Међу специјалним гостима биће и члан Куће славних, један од наших најбољих одбојкаша – Владимир Грбић који ће учествовати на панелу са џентлменима.

Међу бројним атрактивним темама биће: иновативне методе финансирања попут „Бизнис анђела“ и начину на који могу да финансирају компаније које воде жене…

„Верујем да је наша улога да препознамо и инвестирамо у оне идеје, пословања и жене које почињу или су у фази раста и развоја и дамо прилику новој генерацији младих лидерки“, истакла је Данијела Голић која верује да ће и трећи Самит бити предводник у иновацијама и донети нове прилике за јачање пословних жена Србије и региона.

У оквиру организације „Самит жена лидера“ покренута је и „Академија Самита жена лидера“ кроз коју је прошло више од 300 полазница, Бизнис ментор програм који се одвија већ другу годину за редом као и бројне едукације и networking сесије.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs