Познати метеоролог објавио најновију прогнозу! За септембар поново спремите купаће костиме

Метеоролог Недељко Тодоровић најавио је да нас после овонедељног освежења поново очекује топло време у септембру.

Тодоровић је навео и да је непревидљивост временских услова у Београду изазов за све који се баве прогнозом времена, али да прогноза РХМЗ-а има висок проценат остварења и да је у светском и европском врху.

Нагласио је и да нас топло време поново очекује у септембру и да ћемо се поново сунчати и пливати.

  • Биће топлих дана у септембру. Не претерано топлих, али биће умерено високе температуре од 25 до 30 степени у сунчаним данима. Септембар је познат као један од стабилнијих месеци и да има лепих и топлих дана, казао је Тодоровић.

Kиша ће, према његовим речима, трајати до недеље, али падавине неће бити подједнако заступљене у свим местима.

Београд се поред Скопља и Луксембурга по непредвидивости падавина и ледених дана налази у врху. Метеоролог Тодоровић објаснио је да је разлог томе карактеристика променљивости временских прилика.

  • У одређеним регионима Европе је стабилнија ситуација. На пример, лети у Средоземљу преовлађује топло, сушно време, нема облачности, нема падавина. Нека стабилна варијанта, нема велике променљивости из дана у дан. Kонтинентални део Европе, где се баш ми налазимо, условљен је додатном променљивошћу ситуација због Динарида, Kарпата, Алпа и других планинских масива који деформишу струјање које стиже у принципу са Атлантика и онда су те временске прилике за нијансу променљивије него у Француској и Енглеској, навео је Тодоровић.

Објаснио је да је због свих тих услова прогноза времена изазов за све који се тиме баве, али да прогноза РХМЗ-а има висок проценат остварења и да је у светском и европском врху.

  • Та непредвидљивост стимулише метеорологе који се баве прогнозом да много више обрате пажњу на много детаља који нису тако уочљиви негде другде, истакао је Тодоровић.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије