Први Фестивал науке у Кули окупио велики број деце

Nauka

Уз присуство великог броја деце, посебно радознале и заинтересоване за сложеност и важност научног позива, данас је отворен први Фестивал науке под слоганом „У сусрет науци“, у организацији Образовног центра „Сократ“ из Куле и Туристичке организације општине Кула, а под покровитељством општине Кула. 

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић рекао је да и овим догађајем локална самоуправа жели да укаже колико су наука и образовање битни. 

-Образовање и наука су били битни увек, а посебно сада, у 21. веку и кроз једно овако сјајно дешавање, које превазилази сва наша очекивања, кад је број посетилаца у питању, рекао је председник Миљанић и додао да сви излагачи имају пуне руке посла како би деци свих узраста пружили инспиративан, нов и свеж поглед на различите научне области.

Председник Миљанић је истакао да верује да ће ова манифестација постати традиционална и да ће Фестивал бити место где ће се популаризовати наука, али и где ће се промовисати факултети, како би се будући студенти ближе упознали са њима, као и да се кроз разне активности укаже на чињеницу колико је важно образовање. 

Владимир Станковић, директор Туристичке организације општине Кула је рекао да је идеја била да фестивал буде интерактивне природе, да деца буду што више укључена. 

-Деца су презадовољна, организовали смо и доста квизова и доста награда и лично ме је веома изненадила њихова реакција и видим да сви носе веома лепе утиске са првог Фестивала науке, рекао је Станковић и најавио богат викенд кад су манифестације у питању: изложба ситних животиња у Кули, Сајам зимнице у Руском Крстуру и Раштанијада у Црвенки.

Игор Лешчешен, испред Образовног центра „Сократ“ и организатора Фестивала је рекао да није очекивао овако велики број посетилаца, с обзиром да се први пут организује. 

-Хтео бих свима да се захвалим и посетиоцима и излагачима, као и Туристичкој организацији општине Кула и општини Кула што су препознали ову идеју, подржали је и помогли нам да је реализујемо, рекао је Лешчешен. 

Учесници на фестивалу су Природњачко друштво Србије, Центар за промоцију науке, Департман за географију, туризам и хотелијерство (ПМФ Нови Сад), Департман за Хемију, биохемију и заштиту животне средине (ПМФ Нови Сад), Департман за енергетику, електронику и телекомуникације (ФТН Нови Сад), Департман за мехатронику, роботику и аутоматизацију (ФТН Нови Сад), Carpe Noctem, ДМИ „Бранислав Букуров“, НИДСБЕ „Јосиф Панчић“, Клуб физичара (ПМФ Нови Сад), ЕТШ „Михајло Пупин“, ОЦ „Сократ“.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.