Привредници из 140 фирми из Србије на Експо до 20. фебруара

Privredna komora

Скоро 300 привредника из око 140 српских компанија из области пољопривредне производње и прехрамбене индустрије, учествоваће до 20. фебруара на Осмој тематској недељи “Пољопривреда и прехрана” на Светској изложби Експо у Дубаију, у организацији Привредне коморе Србије.

У питању је најбројнији долазак делегације привредника из Србије, у недељи “Пољопривреда и прехрана” на Светској изложби.

Њихов фокус биће на повезивању са иностраним партнерима, упознавању иновација, искустава и међународних трендова у пољопривредној производњи и преради хране, каже секретар Удружења за биљну производњу и прехрамбену индустрију у ПКС Александар Богуновић.

Поводом обележавања Дана државности 15. фебруара, ПКС у сарадњи са Развојном агенцијом, Владом Србије, Експо тимом и Павиљоном Србије, организовала је и посебан бизнис програм на неколико локација на Експу.

Он обухвата инвестициону конференцију, пословне форуме, B2B састанке, са циљем да се привредницима обезбеде нови послови, а Србија представи као снажна дестинација за улагања.

“Очекујемо да се пословна заједница Србије представи у најбољем издању, да милионима посетилаца приближимо српски аграр, сектор са традиционално највећим потенцијалом за развој и инвестиције, као и да додатно ојачамо присуство на овом важном тржишту, али и у читавом свету”, поручио је Богуновић.

Привредници из Србије имаће пословне форуме са привредницима Словеније, Пољске, Малте, Либана, Литваније, Мексика, Аустралије, Малезије, Египта, као и многих других земаља.

Посебан догађај организује се и ради представљања наших винарија и дестилерија представницима дистрибутерских ланаца који заступају не само тржиште Уједињених Арапских Емирата, већ и читавог Блиског истока.

Уједињени Арапски Емирати увозе више од 80 одсто прехрамбених производа и представљају спону са земљама читавог региона МЕАСА – Блиског истока, Африке и јужне Азије, што отвара велике могућности српским произвођачима.

Чињеница да поједине наше компаније већ годинама успешно послују на тржишту Емирата, потврђује да имамо капацитете да испунимо стандарде и будемо конкурентни на том тржишту, навео је Богуновић.

Емирати су, према његовим речима, тржиште како за велике, тако и за наше мале компаније, о чему сведоче успешни извозни пласмани фирми попут ПИК Бечеја, Master Fruits-а, Jaffe, Apple World-а, као и многих других малих и средњих предузећа.

Међу компанијама из Србије које учествују у недељи “Пољопривреда и прехрана”, од 12. до 20. фебруара од којих је највећи број из области прераде воћа и поврћа, кондиторске индустрије, производње вина и примарне пољопривредне производње. Ту су и Делта аграр, Yuhor, Дијамант, Банини, Swisslion, Вино Жупа, Витал, Strauss Adriatic, Еликсир груп, Медела и многе друге, као и пољопривредни институти, задруге и струковне институције.

У оквиру обележавања Националног дана и обележавања Дана државности 15. фебруара биће одржана и инвестициона конференција “Serbia Country Business Briefing”. Усмерена на инвестициони потенцијал аграрног сектора и високих технологија, ради осавремењивања, иновирања и дигитализације производње.

Привредна делегација Србије посетиће и Гулфуд, сајам прехрамбене индустрије који се у овом периоду одржава у Дубаију.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.