Радна група: Обезбеђена довољна количина енергената, стабилизује се електроенергетски систем

Radna grupa

Производња електричне енергије у термоелектранама идe ка достизању пуног капацитета, сви блокови су у систему, обезбеђен је довоз довољне количине угља са копова и повећана је потрошња овог енергента, речено је на седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић председавала је седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, на којој су представљани најновији подаци о стању електроенергетског система у Србији.

Према информацијама из ЈП ЕПС, речено је да, у случају ниских температура и повећаних количина падавина, постоји план за решавање евентуалних проблема како би се спречио застој у раду и испадање блокова са мреже.

На седници је саопштено да преносни и дистрибутивни системи функционишу без проблема, са текућим одржавањем, а смањен је и увоз електричне енергије, што је директна последица враћања у рад свих блокова у ТЕНТ-у и ТЕ Костолац.

На седници је разматран план о набавци додатних количина енергената, као и о снабдевености тржишта свим енергентима.

Када је реч о раду Београдских електрана и топлана у Србији, даљинско грејање функционише без већих кварова, а обезбеђена је и довољна количина енергената за несметан рад до краја зимске сезоне.

На састанку Посебне радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, поред представника Министарства рударства и енергетике и представника кабинета председнице Владе, били су и представници Агенције за енергетику Републике Србије, Јавног предузећа „Србијагас“, Електропривреде Србије“, АД „Електромреже Србије“, „Електродистрибуције“, „Нафтне индустрије Србије“ а.д, Пословног удружења „Топлане Србије“, Јавно комуналног предузећа „Београдске електране“, града Београда, чланови Савета АЕРС-а, Дирекције за робне резерве, РХМЗ.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs