Реконструкција Фрагмента у Кули

Damjan Miljanic

Претходних дана у Кули је почела реконструкција дела града познатијег као Фрагмент. Из локалне самоуправе истичу да су ови радови само једна од фаза. У претходним годинама уређен је паркинг и део канализационе мреже. Тренутни радови, осим што ће утицати на естетику овог насеља, тичу се обнове пута и прилаза зградама и преостали проблеми са атмосферском канализацијом. Ово насеље се налази на тлу које је подложно ерозији, а овом инвестицијом се трајно решава овај проблем.

Шеф градилишта, Мирослав Симић, наводи следеће:

-Радимо санацију атмосферске и фекалне канализације, са уређењем парцела. Рушимо старе бетоне, све ће се бетонирати, постављати нови ивичњаци и риголе, а све са циљем да станарима овог дела града улепшамо простор.

Председник Привременог органа Дамјан Миљанић најавио је да је следећа фаза изградња пута ка улици Стевана Сремца, а пројектна документација за спровођење ове фазе је увелико завршена.

-Овом фазом становници насеља имаће бољи прилаз, не само у редовним животним активностима, већ и у оним ванредним ситуацијама, ватрогасне екипе и екипе Хитне помоћи имаће бржи и лакши прилаз зградама овог насеља – истакао је Миљанић.

На горњем платоу Фрагмента наставиће се уређење простора око зграда, замена и асфалтирање читавог простора. Такође, фазно ће бити решаван и проблем топловода и грејања, а ово није само од еколошког, већ и од економског значаја, с обзиром да ће станарима бити јефтинија цена грејања.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.