Споразум МУП и факултета

Sastanak

Министарство унутрашњих послова Србије и седам вискообразовних установа у Србији потписали су данас Споразум о пословној сарадњи која ће обухватити стручну праксу, научно-стручну сарадњу и стипендирање студената.

Како је саопштио МУП Србије, Споразум су потписали министар Александар Вулин и декани Машинског, Електротехничког, Математичког и Саобраћајног факултета и Факултета организационих наука у Београду, као и Електронског факултета у Нишу и Факултета техничких наука у Новом Саду.

По потписивању Споразума, Вулин је рекао је да је Министарство унутрашњих послова окренуто ка улагању у будућност, у јачање својих капацитета, али и предузимању корака који ће допринети формирању стручних, обучених кадрова, који ће умети и бити способни и спремни да одговоре на све нове изазове које та будућност доноси.

“Министарство унутрашњих послова првенствено чине честити, образовани и квалитетни људи који свој посао обављају врло професионално. Србија коју води председник Александар Вучић је земља посвећена миру, стабилности и просперитету и на нама је да мир и стабилност сачувамо”, рекао је Вулин.

Он је додао да је захваљући економским мерама које је успешно спровео председник Републике, Министарство унутрашњих послова данас у прилици да улаже у опрему и наоружање, али и да улаже у своје будуће кадрове.

Према његовим речима, споразум потписан с реномираним високошколским установама омогућиће, између осталог, да најбољи студенти који се истичу посебним знањем и способностима буду стипендисти Министарства унутрашњих послова и да сутра када дипломирају постану припадници српске полиције, спремни да заштите своју земљу и народ.

Министар Вулин је, такође, подсетио да Министарство унутрашњих послова ову врсту споразума већ има са Криминалистичко-полицијским универзитетом, Факултетом безбедности и Ваздухопловном академијом у Београду, додаје се у саопштењу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs