Спортски преглед викенда 26.02/27.02

Vidanov sportski kutak

Након интервјуа са младим голманом Миланом Милићевићем, за ову недељу сам спремио анализе спортских утакмица клубова са територије општине Апатин, које су одигране прошлог викенда. Неким тимовима је пролећни део првенства већ почео, док се неки налазе у крајњој фази припрема и чекају наставак такмичења. Када сагледамо све резултате, ово је био сасвим успешан викенд за наше клубове, којима желим пуно среће у наставку сезоне.

*Нерешен исход Младости и Братства 2019

Фудбалском клубу „Младост“ Апатин наредног викенда почиње јесењи део првенства, а последњу проверу они су имали на свом стадиону против Фудбалског клуба „Братство 2019“ из Пригревице. Гол за Апатинце је постигао Срђан Рапаић, а Пригревчани су изједначили аутоголом, када је после промашеног пенала гостију играч домаћих хтео да избије лопту, али му то није пошло за руком, те је погодио свог саиграча и лопта је завршила у голу. Братство је имало већи посед, али без толико изгледних прилика, док су изабраници Бранка Бурсаћа углавном тежили за контра нападима. На крају, исход меча је нерешен, 1:1.

*Кошаркаши Дунава победом избили на чело табеле

У оквиру првог кола 1. МРЛ „Север“ КСВ „плеј аут“, Кошаркашки клуб „Дунав 2014“ је на гостујућем терену одмерио снаге са Кошаркашким клубом „Футог“. Наши момци на крају нису успели изборити „плеј оф“, те су у својој групи завршили као петопласирана екипа. У првом колу „плеј аут-а“, наши кошаркаши су савладали Футог након продужетака резултатом 67:71 (12:20;22:12;15:15;13:15;5:9). Овом победом Кошаркашки клуб „Дунав 2014“ заузима лидерску позицију са 12 бодова, а у наредном колу они ће дочекати Кошаркашки клуб „Словен“ из Руме, који има два бода мање.

*Жестока борба и победа рукометаша Апатина

Рукометни клуб „Апатин“ се у оквиру 13. кола Супер Б рукометне лиге група „Север-Центар“ у Великој Плани састао са Рукометним клубом „Морава“. Након поделе бодова против Врбаса, изабраници Владимира Ђукића предвођени Александром Пилиповићем (10 погодака) доносе два бода у Апатин, а коначан исход меча је 23:25 (10:13). Овим тријумфом наши момци су се попели на пето место, а у наредној утакмици они ће на свом терену дочекати Рукометни клуб „Црвенка“ који се налази на четвртој позицији са бодом више.

*Пригревчани стигли до веома значајне победе

У оквиру 15. кола Друге рукометне лиге „Војводина“, Рукометни клуб „ПИК Пригревица“ је на свом терену одмерио снаге са Рукометним клубом „Рума“. Након пораза у Црепаји, изабраници Милке Никшић стижу до два веома значајна бода за наставак такмичења победом над Румом резултатом 32:30 (18:15). За играча утакмице проглашен је голман домаће екипе, Никола Човић, а највише пута мрежу гостију затресао је Душан Ћеран (8 погодака). Наши момци се налазе међу четири екипе које су главни фаворити за улазак у виши ранг, а у наредном окршају Пригревчани, у Риђици, гостују Рукометном клубу „Далматинац“.

*Два пораза девојчица Апатина у Супер лиги

Омладински рукометни клуб „Апатин“ је забележио други такмичарски викенд у Супер лиги Војводине, у конкуренцији девојчица за узраст до 12 година. Прошлог викенда Грације са Дунава су забележиле половичан скор, победу и пораз, а овог викенда, у Зрењанину, нанета су им два убедљива пораза. Уз проблем мањка играчког кадра, наше девојчице су прву утакмицу изгубиле од Рукометног клуба „Лехел“ из Мужља, резултатом 20:7 (10:6), док су у другом сусрету поражене од Рукометног клуба „Рума“ 19:7 (9:5).

*Апатинке на гостујућем терену до два бода

У оквиру 15. кола Супер лиге Србије, у конкуренцији жена, Женски куглашки клуб „Апатин“ је гостовао Женском куглашком клубу „Банат“. На изузетно тешкој куглани пружена је фантастична утакмица, а на крају два бода односе наше девојке. Најефикаснија у редовима гостију била је Снежана Петровић (536 оборених чуњева), а преко 500 обориле су још Ноеми Хеђбели (517) и Милана Вулетић (512). Овом победом наше девојке се налазе на шестој позицији, а у наредном колу на свом терену дочекаће Женски куглашки клуб „Чаир“ из Ниша, који се налази на зачељу табеле.

Видан Јеротијевић

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.