Убедљив пораз Вулкан Протектора, фаворити побеђују! Наставак првенства 5. септембра

У последњем колу пролећног дела шаховског првенства у Војвођанској лиги, шахисти апатинског Вулкан Протектора доживели су убедљив пораз од Хајдука из Kуле 1:5. И поред чињенице да је Апатинцима противник традиционално неугодан, овако висок пораз се није очекивао. Болехрадски је ремизирао са мајстором ФИДЕ Момчилом Бабићем и Стојановић је донео Апатинцима пола поена у дуелу са Тадићем, док су сурети Обрадовић – Сокић, Ћопић – Вујовић, Секуловић – Прекајац и Ожеговић – Андрић завршени победама гостију. Апатинци на одмор одлазе као петопласирани на табели са скором од две победе и два пораза, а у наставку, 5. септембра, гостују екипи Лајош Сеги из Бајше.

У Бачкој лиги Пригревчани су остварили убедљиву победу од 4,5:1,5 на гостовању у Оџацима против домаће Младости. Меч је био узбудљив и крајњи резултат се није наслућивао све до уласка у завршнице када су Пригревчани били много сталоженији, поготово Сердар и Остојић који су забележили ефектне победе. Иначе, они су били трагичари пре недељу дана у поразу од лидера Раванградских ајкула, али су се брзо стабилизовали и у одговорним партијама заиграли одлично. Сердар је победио Михајла Домборвског, Остојић Миленковића а Бошко Томађевић Арсића, ремијем су завршене партије Зорић – Бранислав Домбровски, Шакић -Орељ и Пешић – Бањац.

У осталим мечевима постигнути су следећи резултати: Бачки Брег – Бездан 3:3, Раванградске ајкуле – Полер 2 Растина 3,5:2,5, Потиске Kањижа – Алекса Шантић 2,5:3,5 и Врбас – Раднички Торњош 5:1. 

На табели Воде Раванградске ајкупе са максималних 12 бодова, Врбас је други са 10, а следе Бездан 8, Пригревачки шаховски клуб 7, Раднички 6, Полет 2, Младост, Бачки Брег и Алекса Шантић по 3 док је Потисје без бодова. 

Првенство се наставља 5. септембра а састају се: Раднички – Бачки Брег, Алекса Шантић – Врбас, Пригревачки шаховски клуб – Потисје, Полет – Младост и Бездан – Раванградске ајкуле

Ј. Б.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.