Хиљаде грађана демонстрирало у Минхену: Против НАТО и капитализма, за ЛГБТ права и мир са Русијом

Minhen

На улицама Минхена, који је овог викенда домаћин безбедносне конференције, упркос блокадама и јаком полицијском обезбеђењу, јуче је организовано више протеста.

Протест због конференције, која је током викенда окупила светске челнике, попут немацког канцелара Олафа Шолца, генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, америчке потпредседнице Камале Харис, америчког министра спољних послова Ентонија Блинкена и украјинског председника Володимира Зеленског, кренуо је данас с минхенског Карлсплаца.

Тамо се окупило неколико хиљада грађана са шароликим транспарентима и заставама који су касније у пратњи великог броја полиције кренули у протестну шетњу градом, који је већ делимично био блокиран због безбедности учесника конференције, преноси Хина.

Демонстранти, којима је заједничко било противљење конференцији, носили су транспаренте против НАТО савеза, наоружања, за ЛГБТ права, против капитализма, за мир са Русијом или права Курда.

На протесту су били присутни и представници немачких странака крајње левице, а неки су носили и заставе Совјетског Савеза, Кине или дугиних боја.

Неколико стотина метара даље, у близини главне минхенске железничке станице, протестовали су Иранци, противници власти у Техерану, док су се на тргу Маx-Јосепх, само неколико улица од хотела Баyерисћер Хофа у којем су се светски лидери окупили за викенд, одвијале и демонстрације против владе у Адис Абеби и њеног деловања у регији Тиграј на северу Етиопије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs