Шапић: На уклањање графита и комунални ред неће утицати пресуде Хашког трибунала

Aleksandar Šapić

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је поводом саопштења Иницијативе младих за људска права у Србији, која је затражила уклањање мурала са ликом Ратка Младића на углу Његошеве и Алексе Ненадовића, да не зна да ли је Младић током рата починио ратне злочине, али да зна да је бранио српски народ у Босни и Херцеговини.

Шапић је истакао да је Хашки трибунал за њега изгубио кредибилитет када је ослободио хрватске генерале Анту Готовину и Младена Маркача, бившег ратног команданта Армије БиХ у Сребреници Насера Орића, те некадашњег команданта ОВK Рамуша Харадинаја, много раније него што је осудио Ратка Младића.

– Не знам ко је шта радио током рата у Босни, јер тамо нисам био. Оно што знам, јесте да је Ратко Младић бранио српски народ и вероватно да није било њега, Срби из Босне би завршили слично Србима из Хрватске. Били би убијани и на крају протерани са својих огњишта. Да ли је он у току рата починио ратне злочине, ја заиста не знам – изјавио је Шапић.

Он је истакао да можемо да говоримо о графитима у Београду и комуналном реду увек, али да моли јавност да у те ствари не мешате Хашки трибунал и његове пресуде.

– У том случају сте на погрешној адреси и мораћете да сачекате неког другог градоначелника да дође на моје место и испуњава вам те врсте „хашких“ жеља – поручио је Шапић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs