Путин: Русија спремна да разговара о евроазијској безбедности са чланицама НАТО

Putin

Русија је спремна да разговара о стварању евроазијског система безбедности, укључујући и земље НАТО-а, када буду спремне за то, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„На састанку са руководством Министарства спољних послова изнео сам нашу визију рада на стварању једнаке и недељиве безбедности у Евроазији. Спремни смо за широку међународну дискусију о овим кључним, виталним питањима и са нашим колегама у Шангају. Организација за сарадњу, Заједница независних држава (ЗНД), ЕвроАзЕЗ , БРИКС, као и са другим међународним асоцијацијама, укључујући европске и НАТО државе“, рекао је руски лидер на састанку са дипломцима војних универзитета, преноси РИА Новости.

Путин је најавио планове за даљи развој нуклеарне тријаде.

„Наши планови укључују даљи развој нуклеарне тријаде као гаранције стратешког одвраћања и одржавања равнотеже снага у свету“, рекао је Путин.

Према његовим речима, захваљујући храбрости совјетских војника отворен је пут ка ослобођењу Европе од нацизма, а данас се њихови унуци и праунуци достојанствено боре против неонацизма.

„Захваљујући храбрости и одважности наших војника и команданата, отворен је пут ка ослобођењу Европе од нацизма, учињен је одлучујући корак ка великој победи, данас унуци и праунуци хероја Великог отаџбинског рата достојно чувају и настављају војне традиције своје домовине“, рекао је председник Русије.

Он је додао да потомци хероја поуздано чувају суверенитет и безбедност земље, штите земљу и руске грађане у Донбасу и Новоросији од неонациста.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.