Шри Ланка: Проглашено ванредно стање и полицијски час

Šri Lanka

Премијер Шри Ланке Ранил Викремесинге прогласио је данас ванредно стање целој земљи и полицијски час у појединим деловима, након што је председник Готабаја Раџапакса побегао јутрос на Малдиве, у тренутку масовних протеста због економске кризе на острву.

„Премијер као вршилац дужности председника прогласио је ванредно стање у целој земљи и увео полицијски час у западној провинцији који ступа одмах на снагу“, саопштио је владин званичник за Ројтерс.

Готабаја је побегао војним авионом на Малдиве , са супругом и двојицом безбедносних службеника, потврдили су из војног ваздухопловства.

Бегом из Шри Ланке окончана је владавина моћне породице Раџапакса, која је две деценије доминирала политиком ове јужноазијске државе.

Након ове вести, хиљаде људи су се окупили у Коломбу узвикујући „Гота лопов, Гота лопов“, што је надимак Раџапаксе.

Највиши функционери владајуће партије Шри Ланке сагласни су да подрже премијера Ранила Викремесингеа, за свог председничког кандидата.

Та одлука званично још није донета, рекао је Ројтерсу данас извор из владајуће партије, а демонстранти који су се окупили на улицама Коломба поручили су да желе и његову оставку до поподнева, наводи британска агенција.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.