56. Драмски меморијал ,,Петра Ризнича Ђађе“ од 12. до 21. априла у Руском Крстуру

djadja

Драмски меморијал ,,Петра Ризнича Ђађе“ биће одржан од 12. до 21. априла у Руском Крстуру. Овај Меморијал одржава се од 1969. године и представља својеврсну годишњу смотру позоришних достигнућа Русина у Војводини. Поред позоришних представа за одрасле изводе се и представе за децу, као и изложба ликовних радова, па ће тако за време Меморијала бити постављена изложба Петра Ризнича Ђађе, а отварање исте заказано је за петак, 12. април, од 20 часова.

У петак, 12. априла од 20 часова, биће изведена и представа Драмског студија ,,Арт“, Дома културе из Руског Крстура. Реч је о представи ,,Сан смешног човека“ Фјодора Михајловича Достојевског, у режији Владимира Нађа. 

У суботу, 13. априла од 20 часова, Културно образовни центар, Аматерско позориште ,,Бранислав Нушић“ извешће представу ,,Рођене“, по тексту и у режији Цветина Аничића. 

У недељу, 14. априла од 20 часова, биће одржано Вече јувиланата ,,Наша Ирин“, поводом 80 година од рођења Ирине Харди Ковачевић.

У среду, 17. априла од 11.30 часова малишани Драмског студија ,,Арт“, Дома културе из Руског Крстура, извешће представу ,,Победници“ Саше Паљенкаша, у режији Адриане Нађ Барне. 

У четвртак, 18. априла од 11.30 часова, малишани Културног центра Кула извешће представу ,,Успавана лепотица“ Љубивоје Ршумовића, у режији Слободана Ногавице.

У петак, 19. априла од 20 часова, глумци Драмске секције Културног центра Кула извешће представу ,,Кус петлић“ по тексту Александра Поповића и у режији Драгана Остојића.

У суботу, 20. априла од 20 часова, биће одржано Вече јувиланата ,,Ја, Илија и опозиција“, поводом 70 година од рођења Јанка Ленђера.

Последње вечери Меморијала, у недељу 21. априла од 20 часова, Стендап комичари извешће тачку ,,Смех није грех“.Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.