Браво Адриана! Вилагош је освојила европско сребро и поставила државни рекорд!

Marija Vučenović

Српске атлетичарке Адриана Вилагош и Марија Вученовић наступиле су у финалу Европског првенства у Риму у дисциплини бацање копља.

И стигле су одличне вести пошто је Вилагош освојила сребрну медаљу на континенталном шампионату. Уз то поставила је нови лични и државни рекорд (64,42 метара), који је од 2014. држала Татјана Јелача која је у Цириху копље добацила до 64,21 метра. Такође је хицем преко 64 метра истовремено осигурала и олимпијску норму и тако постала 92. члан српске експедиције у Паризу.

Када је реч о Вученовић, заузела је девето место (58,30 метара) на континенталном шампионату. Али то је одличан резултат за њу, најбољи у каријери, мада јој је недостајало 28 центиметара да се укључи у борбу за медаље.

Ево како је текао пут 20-годишње Вилагош до сребрног одличја у „вечном граду“.


У квалификацијама у понедељак је испунила норму бацивши 60.57 метара, а вечерас у финалу које је почело у 21.34 прво бацила 58.16 метара. Друго бацање било је нешто слабије са 58.09, а онда је уследило оно најважније бацање, поменуто, од 64.42 метара.

Тада се изборила за нову серију (нова три бацања), али имала и медаљу у „џепу“. Уследила су нова бацања, од 57,96 и 57,16 метара, а у шестој серији није брилљирала, али је ипак остала „сребрна“.

Испред ње је била Викторија Хадсон са 64,62 метара, а иза Норвежанка Марија-Тереза Обст са 63,5 метара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.