Брнабић: Србија не блефира, ако Савет Европе прекрши статут, нећемо бити део тог лицемерја

Ana Brnabić

Председница Скупштине Србије Ана Брнабић поручила је данас да Србија не блефира и да уколико Савет Европе (СЕ) прекрши статут и своје вредности, заиста „и не треба да буде део таквог лицемерја и шараде“.

Она је ово изјавила поводом објаве посланице Европског парламента и сталног известиоца за тзв. Косово Виоле фон Крамон која је претходно на друштвеној мрежи X написала да су наводи да ће Србија напустити СЕ уколико Косово буде примљено у ту организацију, блеф и додала да ће чланице СЕ саме одлучити кога ће прихватити.

Брнабић је поручила Фон Крамон да би требало да зна „ствар или две о блефирању и лагању“, пошто како је рекла, Фон Крамон није само блефирала већ је и отворено лагала о формирању Заједнице српских општина (ЗСО), која је окосница Бриселског споразума.

„За мање од месец дана, 19. априла, обележићемо једанаест година од потписивања Бриселског споразума. На том споразуму је потпис високог представника ЕУ – па, где је Заједница српских општина“, упитала је Брнабић на друштвеној мрежи X у одговору пост који је претходно објавила Фон Крамон.

Брнабић наводи да то не доводи у питање кредибилитет Приштине, у који каже да Србија никада није веровала већ озбиљно подрива кредибилитет ЕУ.

„Коначно – шта говори против чланства Косова* у СЕ? Лако. Оно што је најважније – чињеница да је, у складу са међународним правом, Повељом УН и Резолуцијом СБ УН 1244, Косово и Метохија Аутономна покрајина Србије, а не „европска држава“, наводи Брнабић.

Председница скупштине додаје да је поред тога, чињеница и да су европски (и други) партнери Србије у више наврата, јавно и сасвим експлицитно истакли да је формирање ЗСО апсолутни предуслов за било какву даљу дискусију о приступу тзв. Косова СЕ или било ком другом сличном питању.

„Да ли су наши европски партнери (и други) лагали“, упитала је на крају објаве Брнабић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.