Добре ствари су резултат подршке грађана и јаког вођства! Вучевић: Србија је вечна, а за опозицију је голубарник који би очерупали

Miloš vučević

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић нагласио је да је ситуација за предстојеће изборе 17. децембра кристално јасна. Он је за Тањуг телевизију говорио о програму странке, опозицији и плановима за будућност.

Ово су далеко значајнији избори, много тога се издешавало

– Ово су најважнији избори од 2000. године. Ми политичари често кажемо судбоносни и ови јесу далеко значајнији, јер се много тога издешавало и много је очигледније, али и врло јасни. Данас је ситуација кристално јасна. Више нико нема дилеме да би они на другим листама направили коалицију против наше странке. Верујем да је грађанима јасно да ако гласају за странке које кокетирају са емоцијама грађана они немају проблем да буду у коалицији с оним којима је Косово независна држава, а нама из СНС замерају да нисмо тврди на одбрани националних интереса. Ви ћете да идете у коалицију која би да буде део НАТО алијансе. Чињеница да је држава данас ојачала, не онолико колико бисмо желели, то је за њих једна лизалица у продавници, као да мачак види голубарник у близини и размишља како би то могао да очерупа- истакао је Вучевић.

Држава није љуштура, то је народ

Он је на питање водитеља зашто се уговор од 100 милиона евра у улагање у наменску индустрију није нашао у фокусу пажње одговорио да у земљи почиње да преовладава утисак да се добре ствари подразумевају.

– Подразумева се да ће пензионери добити подршку од своје државе, да нам је 12 година динар стабилан, да нико од нас не гледа курсну листу, да причамо о новим километрима путева, али те ствари се не дешавају случајно. Мени је драго да се те ствари подразумевају. Али, да се сетимо да су оне резултат подршке грађана и јаког вођства. То је када председник Вучић пореди Либију и Арапске емирате. Погледајте разлику између два руководства- где је данас Либија, а где Емирати. То је када бирате паметно руководство. Држава није љуштура, то је народ. Мислим да се не ломи кичма СНС, већ Србије. Србија може све да преживи. Србија је пролазила кроз тешке периоде. Србија је вечна и непролазна, али је питање колико наш народ заслужује да му неко краде могућности и будућност због грамзивости. Није то плашење, треба само ствари поређати по чињеницама и онда закључите ко прича о програму- да плате буду веће, да повежемо брзу пругу, а да с друге стране да чујете „Ми смо се окупили против Вучића“. Шта се тада дешава ако они победе? Шта је са инвестицијама? Платама и пензијама? Грађанима Србије? Шта је њихова политика? Техничка Влада по уставу не постоји, морате да доносите одлуке које су од утицаја на живот грађана. Каква би политика била те Владе која би била тако састављена?

Не можете купити људске душе

Видећемо да ли ће Охридски споразум или Немачко- француски споразум бити интегрални део преговарачког програма, рекао је он.

– Има држава које имају другачији став у ЕУ, али да не показујемо унапред све карте. Имам знак питања да ли ЕУ жели да шири даље своје границе, а надам се да жели. Што се тиче питања КиМ, можемо наћи да су у ЕУ имали слично питање, поводом Кипра. Они су заиста наша браћа, они су примљени са проблемом поделе острва. Само се за Србију намеће да мора да реши КиМ питање, а то значи да признамо косовску независност. Само за Србију није иста методологија. Мислим да већина грађана то схвата и жели да види КиМ у саставу Србије, али жели и да живи боље- да путују без визе, да имамо нове авионске линије, да више одлазе у ресторане и тржне центре, а да држава, нереметећи њихов мир, чува и националне интересе. Не можемо да се не обазиремо на потребе угроженијих категорија. Не можете направити уравниловку што се тиче примања, али можете да правите равноправније услове. Највећи део повећања се тиче наших пензионера, а то је било најављено и пре одлуке да се иде на изборе. Данашња опозиција, бивши режим, је био експлицитно против тога. Додата је исплата за средњошколце од 10.000 динара, а три четвртине нису гласачи. Много је важније да ли неко верује да тиме можете да купите родитеље тог средњошколца? Оно што је Александар рекао на нашем скупу у Крушевцу: „Не можете да купујете људске душе“. Немамо проблем да дебатујемо око тога с опозицијом, али имамо проблем да дебатујемо да мрзе Вучића. Као да је Курти правио сценарио за Скупштину када је тема КиМ, најосетљивије питање.

За Србију је била погубна она политика до 2012. године

Вучевић тврди да се уверио по атмосфери грађана, обилазећи Србију, да је добар знак када се критикује, јер грађани критику усмеравају на оне којима верују да могу то да могу да им испоруче дела.

– Мислим да ће листа „Александар Вучић- Београд не сме да стане“ победити, као и на републичком нивоу. За грађане је важно коју политику желе. За Србију је била погубна она политика до 2012. године, када је њих седам, осам узело министарске фотеље, предузећа. Морате да имате домаћина, мора да се зна ко је одговоран за породицу, ко је одговоран за државу. Мислим да листа има идеју, програм и људе који морају бити одговорни.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs