ЕУ увела санкције Ирану због трансфера оружја, на листи и министар одбране Ирана

Oruzje

Европска унија увела је санкције иранском министру одбране Мохамаду Рези Аштијанију и још неколико физичких и правних лица које оптужује за трансфер дронова за коришћење у рату у Украјини, односно за трансфер дронова и ракета за коришћење на Блиском истоку и региону Црвеног мора.

Савет ЕУ усвојио је рестриктивне мере против шест појединаца и три субјекта због, како је навео у саопштењу, њихове улоге у трансферу беспилотних летелица Русији у знак подршке рату против Украјине.

Мере су уведене и због, додаје се, трансфера беспилотних летелица или пројектила оружаним групама и субјектима који подривају мир и безбедност на Блиском истоку и у региону Црвеног мора или због учешца у иранском програму дронова.

Међу онима којима су уведене санкције је и морнарица Корпуса гарде Исламске револуционарне гарде, коју ЕУ оптужује за умешаност у у испоруку иранског оружја, укључујуци дронова и пројектила, с циљем да их користе наоружане групе попут Хута и Хезболаха на Блиском истоку и у региону Црвеног мора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.